Danas pretežno sunčano i toplo, do 36 stepeni 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Danas pretežno sunčano i toplo, do 36 stepeni
Trenutno na sajtu: 323       |       Podeli:
23.06.2023 | 0 коментар(а)



U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, od sredine dana u brdsko-planinskim predelima



uz lokalni razvoj oblačnosti mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.
Posle podne na severu i zapadu očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima, padom tepemerature, pojačanim severozapadnim vetrom i lokalnom pojavom nepogoda sa gradom i većom količinom padavina za kratak vremenski period, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

 

Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, po podne na severu u skretanju na severozapadni i u pojačanju. Najniža temperatura od 16 do 24 °C, a najviša dnevna od 33 do 36 °C.

U zapadnoj Srbiji će biti pretežno sunčano i veoma toplo. Uveče i u toku noći ka suboti doći će do jačeg prolaznog naoblačenja sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, pojačanim severozapadnim vetrom i padom temperature.

Lokalno su moguće i nepogode u vidu grada i veće količine padavina za kratak vremenski period. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, uveče u skretanju na severozapadni i u pojačanju. Najniža temperatura oko 24 °C, najviša oko 36 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se za vikend očekuje promenljivo vreme, na severu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskivima sa grmljavinom.

Od ponedeljka pretežno sunčano i postepeno toplije, u sredu ujutro i pre podne na severu Srbije uz prolaznu oblačnost mestimično su mogući kiša ili kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, dok se do kraja perioda pojava izolovanih pljuskova očekuje ponegde u brdsko-planinskim predelima.

Popodne intenzivni pljuskovi na zapadu Srbije

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na intenzivne pljuskove i olujni vetar, koji se danas očekuju na području severne i zapadne Srbije.

U petak po podne i uveče u severnim i zapadnim krajevima Srbije se očekuje jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom i pojavom grada u zoni najintenzivnijih pljuskova, kao i većom količinom padavina za kratak vremenski period (20 do 30 mm), navodi se u upozorenju RHMZ.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, od sredine dana u brdsko-planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Posle podne na severu i zapadu očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima, padom temperature, pojačanim severozapadnim vetrom i lokalnom pojavom nepogoda sa gradom i većom količinom padavina za kratak vremenski period, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

 

 

GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VREME

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.555.542 посета
Тренутно на сајту: 324 посетилац(a)